ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2023 - 2024              
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ - ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ - ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2022-2023

Εργαστηριακές Ασκήσεις Τομέα Βρεφονηπιοκομίας  

Τι μπορώ να κάνω με τις παλάμες μου;
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τις παλάμες των παιδιών !
Τι μπορώ να κάνω με τις παλάμες μου;
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τις παλάμες των παιδιών !
Συλλογή συνταγών μαγειρικής μαθητών/τριών
Πασχαλινές κατασκευές
Γ' Τάξη Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
Αποκριάτικες κατασκευές
Γ' Τάξη Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
Εικαστική τέχνη (πλαστική)
Γ' Τάξη Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
   

Σχολική εφημερίδα  

Σχολική εφημερίδα 1ο τεύχος
"ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ"
Σχολική εφημερίδα 2ο τεύχος
"ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ"
Η εφημερίδα των Βρεφονηπιοκόμων
1o φύλλο - Δεκέμβριος 2012
Η εφημερίδα των Βρεφονηπιοκόμων
2o φύλλο - Φεβρουάριος 2013
   

Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος λειτουργεί στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου. Οι μαθητές που επιλέγουν στη Β' τάξη να φοιτήσουν σ' αυτόν τον τομέα ακολουθούν στη Γ' τάξη την ειδικότητα: Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων.
 
Τα θεωρητικά μαθήματα του τομέα και της ειδικότητας διεξάγονται στις αίθουσες που διαθέτει το 1ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου και οι εργαστηριακές ασκήσεις πραγματοποιούνται στο εργαστήριο γεωπονίας - τεχνολογίας τροφίμων που διαθέτει το Εργαστηριακό Κέντρο.
 

Στους αποφοίτους χορηγείται απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου και πτυχίο επιπέδου 3 της περ. γ'  της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν.2009/1992(ΦΕΚ 18Α)

 Ο απόφοιτος της ειδικότητας αναμένεται να αποκτήσει, κατά την εκπαίδευσή του, τις ακόλουθες γνώσεις και να εκτελεί τα παρακάτω επαγγελματικά έργα:
  • να γνωρίζει τις βασικές αρχές της λειτουργίας του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, τις αξιοποήσιμες δυνατότητές του και τους τρόπους εμπορικής διαχείρισης, συντήρησης και επέκτασής τους (δρυμοί, βιότοποι κ.α.)
  • να προστατεύει τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον
  • να χρησιμοποιεί βασικές γνώσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής
  • να γνωρίζει και να παρακολουθεί τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων
  • να παρακολουθεί και να επεμβαίνει, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του, στην επεξεργασία και συντήρηση τροφίμων (γραμμή παραγωγής εργοστασίου)
  • να επεξεργάζεται και να συντηρεί τα βασικά γεωργικά προϊόντα
  • να γνωρίζει τις ειδικότερες διεργασίες μέσω των οποίων συντελείται η μεταποίηση των ζωικών προϊόντων ώστε να παρακολουθεί βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραγωγής τους
  • να γνωρίζει τις ειδικότερες διεργασίες μέσω των οποίων συντελείται η μεταποίηση των φυτικών προϊοντων, ώστε να παρακολουθεί λεπτομερώς τη διαδικασία παραγωγής τους
  • να εκτελεί εργασίες καθαρισμού, συντήρησης, λειτουργίας και απολύμανσης μηχανημάτων και γραμμών παραγωγής
  • να ελέγχει σε στοιχείωδες επίπεδο την ποιότητα των προϊόντων, σε όλα τα στάδια επεξεργασίας τους, ώστε να είναι ασφαλή για τη δημόσια υγεία
  • να γνωρίζει τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιούνται στις διάφορες συσκευασίες, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του προϊόντος αλλά και η ασφάλεια του καταναλωτή
  • να συσκευάζει, διακινεί και εμπορεύεται τα βασικά γεωργικά προϊόντα
  • να γνωρίζει τα προβλήματα της δημόσιας υγείας που συνδέονται με τα τρόφιμα και τα απαραίτητα νομοθετικά και προληπτικά μέτρα ελέγχου της υγιεινής τους
  • να εφαρμόζει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
  • να εκτελεί εργασίες στην αποθήκευση και διακίνηση στο χώρο των τροφίμων
  • να τηρεί βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό του χώρο
  • να γνωρίζει να συναλλάσεται
  • να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί τους βασικούς κανόνες της γεωργικής οικονομίας

Πηγή: Πληροφοριακός οδηγός ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ / Αθήνα 2009 / ΥΠΕΠΘ

  

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της Β' και Γ' τάξης του τομέα
Μαθήματα Β' Τάξης
Μάθημα Ώρες/Εβδομάδα
Γεωπονία & Ανάπτυξη
Εισαγωγή στη Γεωργική Παραγωγή 2Θ + 4Ε
Περιβάλλον και Γεωργία 2Θ +1Θ
Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων 2Θ + 3Ε
Εισαγωγή στην Γεωργική Οικονομία

Σύνολο

18

Μαθήματα Γ' Τάξης
Μάθημα Ώρες/Εβδομάδα
Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων 3Θ + 2Ε
Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων 3Θ + 2Ε
Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων 3Θ + 3Ε
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων 2Θ + 2Ε
Συσκευασία Τροφίμων 2Θ + 1Ε

Σύνολο

23



Υπεύθυνος του Τομέα   
  Αικατερίνη Ρηγοπούλου (ΠΕ18.30)

   
© 2019 Πάνος Μπεγέτης - Θεοδόσης Καστρίτσος

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4 επισκέπτες και κανένα μέλος